Centrum Hond en Gedrag
Jolanda Welvering

We vergeten vaak dat onze eigen huis hond nog altijd volgens dezelfde regels leeft als zijn voorouders. Zij hebben hetzelfde sterke gevoel voor rangorde en sociale regels. Een stabiel, leidinggevend groepslid is voor een hond onmisbaar. Door onze menselijke benadering en omgangswijze met de hond, herkent hij ons niet als leider.

 

Als deze natuurlijke sociale structuur uit het leven van een hond ontbreekt kan hij uit balans raken. Obsessies, hyperactiviteit, angsten, agressie, eetproblemen en allerlei andere vormen van probleemgedrag kunnen een uiting hiervan zijn. De meeste honden gaan namelijk veel liever zorgeloos, als volgeling door het leven.

   

Factoren die van invloed kunnen zijn bij het ontstaan van probleemgedrag zijn: genetische aanleg, slechte fok, omstandigheden in het nest, voeding, gezondheidsproblemen, verkeerde socialisatie, onjuiste opvoeding, verwaarlozing, mishandeling et cetera. De behandeling van het probleemgedrag wordt zo nodig hierop afgestemd.


De methode combineert het creëren van een  optimale verstandhouding tussen baas en hond met specifieke en doelgerichte gedragsoefeningen.  Doordat de therapie is gebaseerd op het vormen van een solide basis van respect en vertrouwen is de kans op terugval in het oude gedrag minimaal. De gedragsoefeningen worden in overleg met u opgesteld en zijn goed uitvoerbaar, waardoor in alle gevallen succes kan worden geboekt.

Vuurwerk en onweer
Kind en Hond
Voeding en gedrag
WelkomContactDe Methodenieuwe hondsocialisatie wandelingenOndersteuning OndernemersNieuws
© Copyright 2008 – 2011 Centrum Hond en Gedrag – Jolanda Welvering. Alle rechten voorbehouden.