Centrum Hond en Gedrag
Jolanda Welvering

Tijdens mijn studie heb ik onderzoek gedaan naar voeding van honden. Ik heb mij verdiept in het effect van rauwe verse vleesvoeding op gedrag en gezondheid. Rauwe versvleesvoeding kan de hond van een aantal veel voorkomende ongemakken verlossen, zoals jeuk, stinkende vacht en adem, gevoelige darmen, slechte ontlasting en dergelijke. Deze voeding is in kant en klare, diepgevroren vorm verkrijgbaar. U kunt deze voeding vinden bij aparte verkooppunten, dierenspeciaalzaken en supermarkten. 


Mijn ervaring is dat voeding ook een positief effect op het gedrag kan hebben. Ik adviseer in bepaalde gevallen, voornamelijk bij hyperactiviteit, om ter ondersteuning van de gedragstherapie, de voeding van de hond te vervangen voor vers vlees voeding.


Let op: niet alle soorten kant en klare vers vlees voeding is compleet. Er zijn ook zogenaamde enkelvoudige soorten en dat is dus geen complete voeding. Alleen de complete varianten zijn geschikt voor dagelijks gebruik. U kunt kiezen voor enkelvoudige soorten; hart, pens of vlees, wanneer u alleen af en toe vers vlees voeding gebruikt.

Vuurwerk en onweer
Kind en Hond
Voeding en gedrag
WelkomContactDe MethodePuppy Preventie ProgrammaHonden Herplaats HulpOndersteuning OndernemersNieuwsLinks
© Copyright 2008 – 2011 Centrum Hond en Gedrag – Jolanda Welvering. Alle rechten voorbehouden.