Centrum Hond en Gedrag
Jolanda Welvering
Zorgeloos wandelen met je hond!
Interactie met soortgenoten is van belang voor het welzijn van honden. Gebrek aan sociaal contact zorgt er vaak voor dat de hond zich niet meer weet te gedragen in het bijzijn van andere honden. De hond wordt daardoor ook onzeker en nerveus, wat zich kan ontwikkelen tot uitvalgedrag of andere gedragsafwijkingen. Ook op andere vlakken kan dit voor problemen zorgen. Niet alleen de hond zelf, maar ook andere honden, eigenaren van andere honden en niet te vergeten uzelf kunnen daar veel last van hebben.
Regelmatige interactie met andere honden is dus erg belangrijk voor het welbevinden van de hond. Veel probleemgedrag is terug te leiden naar het feit dat contact vaak maar kort duurt en te weinig voorkomt. Honden die op een goede manier leren omgaan met andere honden hebben betere sociale vaardigheden en zijn over algemeen stabielere honden.
Centrum Hond en Gedrag heeft daarom de Socialisatie Wandelingen in het leven geroepen. Met een groep honden wordt onder deskundige begeleiding een wandeling gemaakt. In de groep wordt aandacht besteed aan goede sociale vaardigheden. Verschillende omgevingen en situaties komen hierbij aan bod, afhankelijk van de wensen en doelen van deelnemers. Heeft u een pup? Doe ook mee en zorg voor goede socialisatie vanaf het begin.
Heeft u vragen of wilt u graag deelnemen aan de Socialisatie Wandelingen? Bel of mail gerust.
 
WelkomContactDe Methodenieuwe hondsocialisatie wandelingenOndersteuning OndernemersNieuws
© Copyright 2008 – 2011 Centrum Hond en Gedrag – Jolanda Welvering. Alle rechten voorbehouden.